Pangalaman anu dicaritakeun ku Agung

Pangajaran 2
Nyaritakeun Pangalaman

1. Pangalaman anu dicaritakeun ku Agung:

“Assalamu’alaikum Wr. Wb
Réréncangan sadayana, abdi gaduh pangalaman unik. Pasti tos pada terang nya, di Taman Safari téh ayeuna mah aya program rékréasi ‘Safari Malam’. Tah, basa malem Minggu kamari abdi sekeluarga ameng ka Taman Safari. Wah, seru pisan ka Taman Safari téh ari rékréasina wengi mah.
Aturanana ogé rada ketat wengi mah. Para pengunjung teu kénging naék kendaraan pribadi, tapi disadiakeun ku pihak Taman Safari, nyaéta beus husus paranti nyandak pengunjung anu sarumping ka dinya.
Abdi sekeluarga nyampé ka ditu téh jam salapan. Sadayana teras naraék kana beus husus téa. Teu lami ogé beusna teras maju pelan-pelan, masuk ka tempat-tempat satwa nu aya di Taman Safari. Karaos sepi pisan. Sora burung sareng serangga nimbulkeun suasana serem.
Tah, anu matak resep téh saat beus tos masuk ka lokasi binatang buas. Wah, asa ngeriii…. téh! Sieun bari sadayana tegang. Bilih aya kajadian nanaon. Pernah aya béjana kan, kapungkur aya petugas anu dugi ka cilaka, direwég maung.
Numawi barang geus dugi ka kandang maung téh sadayana jempé, nahan napas bakat ku sieun. Pemandu ti TSI teras nyorot-nyorotkeun lampu sorot ka unggal tempat. Keur kitu, ari pecenghul téh aya maung ageung pisan. Lumpat nyampeurkeun ka payuneun beus. Jep nu dina beus jempé! Sadayana ngadégdég nahan kasieun. Mangkaning éta maung téh siga nu galak, da disada ngagaur bari ngaronjangan kana kaca beus.
Untung wé teu lami, teras masuk deui ka hutan éta maung téh.
Di tempat satwa nu sanés ogé sami karaos sieun ari wengi kitu mah. Singa ogé serem pisan katingalna, panonna hurung ari kasorot lampu téh. Beruang ogé sami deuih matak sieun, da kaya nu liar sareng galak pisan katingalna. Sebrut-sebrut wé ngudagan kana mobil téh. Teras nangtung bari calangap, kawas nakut-nakutin. Pami aya panumpang anu kaluar tina mobil, moal salah pasti wé moal teu dijejewét sakaligus.
Wah, pokona mah resep wéh ngiring ‘Safari Malam’ téh. Sok geura cobian, pasti seru lah!

Rupina sakitu anu tiasa dicarioskeun. Hatur nuhun.
Wassalamu’alaikun Wr. Wb.

Tinggalkan komentar

Belum ada komentar.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s