Ngaregepkeun Pupujian: Pupujian 3

Pangajaran 9
Ngaregepkeun Pupujian

Pupujian 3:
Anak Adam

Anak Adam anjeun di dunya ngumbara
umur anjeun di dunya téh moal lila

Anak Adam umur anjeun téh ngurangan
saban poé saban peuting dicontangan

Anak Adam paéh téh nyorangan
Cul anak salaki jeung babandaan

Anak Adam paéh euweuh nu dibawa
Ngan asiwung jeung boéh anu dibawa

Anak Adam pasaran téh lolongséran
Saban poé saban peuting gegeroan

Anak adam anjeun kaluar ti imah
Digotong dina pasaran tugenah

Aduh bapa aduh ibu abdi keueung
Rup ku padung rap ku lemah abdi sieun

Anak adam di kubur téh poék pisan
Nu nyaangan di kubur téh maca Qur’an

[tina buku Sabasa 1A (Revisi) kaca 77 – 80]

9 Komentar

  1. eling-eling dulur kabeh
    ibadah ulah campoleh
    beurang peutting ulah weleh
    bisi kaburu paeh

    • hatur nuhun

    • sabab urang bakal mati nyawa dipundut ku gusti
      matak kudu ati-ati, ibadah mah sing gumati

      karasana keur sakarat nyerina kaliwat liwat
      ka ibadah sok diliwat tara ngalakonan solat

      kaduhung kaliwat langkung tara nyembah ka yang agung
      ku malaikat urang dipentung make beusi anu hurung

      • hatur nuhun parantos ditambihan. Diantos tambihanana deui hehehe…

  2. klo pupujian kan ada PARAFRASENA!
    tpi dsini gga ada
    jd cari d mana?

    • harus di buku yang memuat penuh, di blog ini hanya potongan saja

  3. tolong di balas,krna bwt tgas sekolah.

    • maaf sekali tidak bisa bantu

  4. sae pisan, pupujian anak adam ngingetkeun urang sarerea ka taneuh pangbalikan


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s