Ngarang tina Pangalaman: Kémping di Curug Cilémbér

Pangajaran 3
Ngarang tina Pangalaman

3.    Karangan Déwi

Kémping di Curug Cilémbér

Geus lila kuring apal ka Curug Cilémbér téh. Kabeneran pisan minggu kamari aya paman ti Bandung. Paman kuring téh anggota Wanadri anu resep pisan aprak-aprakan ulin di leuweung.
Kuring tuluy kémping jeung paman. Resep geuning kémping di wanawisata Curug Cilémbér téh. Hawana seger pisan. Leuweungna alamiah kénéh. Tangkal pineusna jarangkung.
Kémping téh di curug tujuh. Curug anu pangluhurna, ceuk paman mah 40 métér cenah luhurna téh. Masang ténda téh di lokasi camping ground, teu jauh ti curug. Jadi di ténda katénjo curug téh, ngaguruh matak resep nénjona. Ngan hawana tiris pisan, mani nyecep kana awak téh.
Isukna kuring diajak tracking, mapay-mapay jalan satapak, ningalian curug anu séjénna. Sakabéhna aya tujuh Curug Cilémbér téh. Ngan anu sok ramé kadatangan ku wisatawan mah curug tujuh jeung curug lima. Di dua lokasi éta aya tempat kémping téh. Curug hiji mah jarang aya nu nyaba, da lokasina jauh pisan jaba cenah jalanna hésé.
Salian ti ningalian curug, kuring ulin ka Taman Kupu-kupu anu lokasina masih sabudeureun Curug Cilémbér. Resep pisan nempoan kukupu, loba sarta rupa-rupa jenisna. Éta kukupu téh dikembangbiak-keun dina laboratorium husus, dikurungan ku kawat. Cenah mah ka Taman Kupu-kupu téh sok loba mahasiswa anu ngayakeun penelitian. Ah, resep pisan lamun di buruan imah urang aya taman kukupu.

[tina  buku Sabasa 7A (Revisi) kaca 29 – 34]

Tinggalkan komentar

Belum ada komentar.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s