Maca Paguneman: RÉK DIAJAR INTERNÉT

Pangajaran 7
Maca Paguneman
Baca galantangkeun ku duaan paguneman (dialog) di handap ieu

Paguneman 2:
RÉK DIAJAR INTERNÉT

Agus    :  Gin, tos bérés pr BASA Sunda ngadamel kliping téh?
Gigin    :  Acan. Hésé milarina, Gus. Mangkaning anu dikliping-
keun téh saur Pa Anda kedah berita anu eusina informasi
wisata di Bogor. Ari Agus kumaha, atos?
Agus    :  Tos bérés Agus mah tikamari gé.
Gigin    :  Ti mana Agus kénging koranna?
Agus    :  Seueur atuh koran mah, Gin. Tiasa milari ka réréncangan
anu langganan koran atawa ngiring moto kopi ka perpus-
takaan.
Gigin    :  Éh, enya nya.
Agus    :  Tapi teu gampil milari dina koran ogé. Kan saur Pa An-
da kedah berita tentang tempat wisata, barang karajinan,
kasenian, atawa kadaharan has Bogor. Tah, dina koran
téh sesah milarianana sakapeung mah. Tapi aya anu
gampil, Gin?
Gigin    :  Dina naon?
Agus     :  Dina internét! Yu geura, ayeuna Gigin diajak ka warnét
ku Agus, urang diajar online dina internét.
Gigin    :  Ah, ah teu tiasa Gigin mah muka internétna ogé. Jaba
kedah mayar meureunan.
Agus     :  Enya, ku Agus disarengan, ngarah Gigin tiasa. Engké di-
papatahan, kedah kumaha, kedah mencét naon. Mayarna
mah da mirah, mung Rp 3.000,- per jam.
Gigin    :  Cenah urang kedah gaduh heula alamat e-mail pami ba-
dé muka internét téh. Enya kitu, Gus?
Agus     :  Teu kedah, ari urangna moal ngintun berita atawa surat
ka batur mah.
Gigin    :  Oh, kitu nya. Ari éta informasi wisata Bogor tos aya
dina internét kitu?
Agus     :  Aya nanaon ogé! Togé Gebro ogé tos lebet kana
internét.
Gigin    :  Carana kumaha pami urang hoyong milari informasi
wisata Bogor kitu téh?
Agus     :  Nya engké di warnét diwartosan. Urang engké lebet
heula ka website Yahoo ata MSN. Upami tos muka,
dina kolom search urang kantun ngetik ‘alamat’ anu
dipilari, upamina: http://www.bogor.indo.netid atawa

http://members.tripod.com/bogor_lama/istana/htm.

tiasa ogé milarina dina Google.
Gigin    :  Hayu atuh. Gigin teu sabar yeuh, hoyong geura tiasa
muka internét! Engké bari rék diajar chating téa nya,
Gus? Assiiiik….!

Jawab pananya di handap !
1.    Naon sababna Yuni rurusuhan?
2.    Sok dikumahakeun cenah murid nu datangna kabeurangan dina latihan kabarét téh?
3.    Naon judulna kabarét anu rék dipagelarkeun ku Yuni?
4.    Ceuk Yuni kabarétna téh alus, kabarét gaul. Naon sababna?
5.    Rék nyieun naon cenah Gigin téh? Naha pancénna can anggeus?
6.    Ceuk Agus kudu ka mana néangan informasi wisata Bogor nu gampang téh?
7.    Cing saha diantara hidep anu geus online dina internét? Caritakeun kumaha resepna?

[tina buku Sabasa 1A (Revisi) kaca 63 – 66]

About these ads

12 Komentar

  1. hatur nuhun ah…. ^_^

    • sawangsulna ah……

  2. aduhhhhhhh………………………. hatur nuhun nya…….

    • aduuuuuuuh……….. sawangsulna nya……..

      • aduuuuuuuuuuuhh…….,, angsulanna nya,,,,,,..

      • sumuhun, kedah… teu diangsulan mah bilih bendu…

  3. hmhmmhmh…
    hore gra”ini tugas saya jdi selesai ..
    mksh banyak …

    • sama-sama… mudah-mudahan bisa terus berkunjung ke blog ini, terima kasih

  4. ikut copas buat tugas ya gan

    • silahkan, mudah2an manfaat… selamat mengerjakan tuga… maaf terlambat hehehe

  5. hatur tengkiuh nya….

    • sami-sami


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.